Jolanda

Zolang als ik mij kan herinneren verzamel ik al verhalen. Als jong meisje was ik al nieuwsgierig naar het verhaal achter de mens. Benieuwd naar wat ze hebben meegemaakt, wat hun drijfveren zijn en hoe dit tot uiting komt. Ik probeerde door het verzamelen van verhalen erachter te komen hoe mensen werken. Ik wilde patronen ontdekken van menselijk gedrag om de wereld voorspelbaar te maken.

Hoe meer verhalen ik hoorde, hoe meer mensen mij verbaasde. De pijn die sommige mensen met zich meedragen, de veerkracht, de dromen die niet zijn uitgekomen, de dromen die wel zijn uitgekomen. Sommige mensen hadden hartverscheurende verhalen maar bleven wel positief in het leven staan terwijl anderen het al lang geleden hadden opgegeven. Zoveel verschillende verhalen waar zoveel verschillende lessen uit gehaald kan worden.

Ik herkende patronen in de verhalen die de mensen vertelden. Het verhaal dat iemand kiest om te vertellen is een onderdeel van hun, het is hun zelfbeeld wat ze vertellen. Het is niet alleen het verhaal dat ze vertellen, maar ook de manier waarop ze het vertellen. Zijn ze de held of juist het slachtoffer? Zijn ze de protagonist of hebben ze een bijrol in hun eigen verhaal? Wie is de antagonist? Maar ook de woorden die mensen gebruiken als ze een verhaal vertellen geeft veel weer over hun innerlijke wereld. Het laat zien hoe ze over anderen en over zichzelf denken.

Ik ben gepassioneerd om ‘Deel je Verhaal’ een succesverhaal te maken zodat mensen hun verhaal kunnen delen en weten dat hun verhaal, maar nog belangrijker, dat hun ertoe doen.